"Girl, you know it's true.
Ooh, Ooh, Ooh I love you..."???
Na, ez a Milli Vanilli, nem az a Milli Vanilli, hanem ez egy triplán vaníliás, egyszerű, de mégis kényeztető cupcake. Miért finom?
- Mert édes.
- Mert krémes.
- Mert a tésztája nedves.
Lehet belőle csak egyet enni? Nem!
Milli Vanilli cupcake recept
(kb. 24 db)
Hozzávalók
3 csésze (50 dkg liszt) liszt
2 csésze (45 dkg) cukor
1 ek sütőpor
1/4 ek szódabikarbóna
3/4 tk só
1 csésze (20 dkg) margarin vagy vaj
4 tojás
1 csésze (2,5 dl) tej
1 ek vaníliaaroma
1/2 ek mandulaaroma
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat). A muffin papírokat helyezzük a sütőformába.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Mikróban olvasszuk meg a margarint, így könnyebb dolgunk lesz az összeállítással. A tejbe keverjük bele az aromákat, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz a margarinnal együtt. Kezdjük robotgéppel összekeverni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük addig, amíg sűrű, homogén, folyékony tésztát kapunk.
A mélyedések 3/4-ig öntsük csak a tésztát, mert szépen meg fognak dagadni a muffinok.
Süssük 15-20 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült, pakoljuk át egy rácsra őket hűlni, majd süssük meg a másik adagot, hűtsük ki azt is.
Ez idő alatt állítsuk össze a krémet.
Ha teljesen kihűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, majd egy kis kész segítségével vágjunk ki kis kúpokat - ide kerül majd a töltet. A tetejüket ne együk meg, azokat visszahelyezzük majd a töltelék fölé! A kúpocskákat viszont a legnagyobb nyugalommal elcsipegethetjük.
Töltsük meg krémmel a belsejüket, tegyük vissza a levágott csúcsokat, majd az így már cupcake-ünk tetejét nem túl vastagon kenjük meg ugyanezzel a krémmel.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük különféle dekorcukrokkal, tortadarával, kis keksz darabokkal - a fantáziánkon múlik, hogy mivel.
Fogyasztásig tegyük a hűtőbe, majd előtte kb. 10-20 perccel vegyük ki, hadd lágyuljon meg a krém, úgy a legfinomabb!
Milli Vanilli krém recept
(kb. 24 db-hoz)
Hozzávalók
1/2 csésze (10 dkg) vaj (semmiféleképpen sem margarin)
1/2 csésze (10 dkg) natúr vajkrém
4 csésze (50 dkg) porcukor
1 ek vaníliaaroma
Szitáljuk át a porcukrot, hogy ne maradjanak rögök benne. Keverjük habosra a vajat a vajkrémmel, majd több adagban keverjük bele a porcukrot, a végén az aromát.
Tapasztalatom alapján a muffin belsejébe a tölteléket nyomózsákkal érdemes betölteni, a tetejéhez viszont a sima kenőkés a legalkalmasabb.
Ugye milyen jól hangzik? Nem éppen diétás cupcake, de úgyis egyszer élünk. :)
Az 1 csésze mennyiség 2,5 dl-nek felel meg.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki! Remélem ilyen finom is lesz, mert kiírtam a receptet és ezt fogom elkészíteni a barátnőméknek, mikor jönnek hozzánk vendégségbe.
Köszönöm:-)))
Hűűű... nyammm... hétvégén kipróbálom!!!
Megjegyzés küldése