2009. szeptember 29., kedd

Milli Vanilli cupcake

Emlékszel még arra a "remekműre", hogy

"Girl, you know it's true.
Ooh, Ooh, Ooh I love you
..."???

Na, ez a Milli Vanilli, nem az a Milli Vanilli, hanem ez egy triplán vaníliás, egyszerű, de mégis kényeztető cupcake. Miért finom?
  • Mert édes.
  • Mert krémes.
  • Mert a tésztája nedves.

Lehet belőle csak egyet enni? Nem!




Milli Vanilli cupcake recept

(kb. 24 db)

Hozzávalók
3 csésze (50 dkg liszt) liszt
2 csésze (45 dkg) cukor
1 ek sütőpor
1/4 ek szódabikarbóna
3/4 tk só
1 csésze (20 dkg) margarin vagy vaj
4 tojás
1 csésze (2,5 dl) tej
1 ek vaníliaaroma
1/2 ek mandulaaroma

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat). A muffin papírokat helyezzük a sütőformába.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Mikróban olvasszuk meg a margarint, így könnyebb dolgunk lesz az összeállítással. A tejbe keverjük bele az aromákat, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz a margarinnal együtt. Kezdjük robotgéppel összekeverni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük addig, amíg sűrű, homogén, folyékony tésztát kapunk.

A mélyedések 3/4-ig öntsük csak a tésztát, mert szépen meg fognak dagadni a muffinok.



Süssük 15-20 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült, pakoljuk át egy rácsra őket hűlni, majd süssük meg a másik adagot, hűtsük ki azt is.

Ez idő alatt állítsuk össze a krémet.

Ha teljesen kihűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, majd egy kis kész segítségével vágjunk ki kis kúpokat - ide kerül majd a töltet. A tetejüket ne együk meg, azokat visszahelyezzük majd a töltelék fölé! A kúpocskákat viszont a legnagyobb nyugalommal elcsipegethetjük.



Töltsük meg krémmel a belsejüket, tegyük vissza a levágott csúcsokat, majd az így már cupcake-ünk tetejét nem túl vastagon kenjük meg ugyanezzel a krémmel.

A tetejét tetszés szerint díszíthetjük különféle dekorcukrokkal, tortadarával, kis keksz darabokkal - a fantáziánkon múlik, hogy mivel.

Fogyasztásig tegyük a hűtőbe, majd előtte kb. 10-20 perccel vegyük ki, hadd lágyuljon meg a krém, úgy a legfinomabb!


Milli Vanilli krém recept
(kb. 24 db-hoz)

Hozzávalók
1/2 csésze (10 dkg) vaj (semmiféleképpen sem margarin)
1/2 csésze (10 dkg) natúr vajkrém
4 csésze (50 dkg) porcukor
1 ek vaníliaaroma

Szitáljuk át a porcukrot, hogy ne maradjanak rögök benne. Keverjük habosra a vajat a vajkrémmel, majd több adagban keverjük bele a porcukrot, a végén az aromát.

Tapasztalatom alapján a muffin belsejébe a tölteléket nyomózsákkal érdemes betölteni, a tetejéhez viszont a sima kenőkés a legalkalmasabb.

Ugye milyen jól hangzik? Nem éppen diétás cupcake, de úgyis egyszer élünk. :)



Az 1 csésze mennyiség 2,5 dl-nek felel meg.

2 megjegyzés:

Timi írta...

Ez nagyon jól néz ki! Remélem ilyen finom is lesz, mert kiírtam a receptet és ezt fogom elkészíteni a barátnőméknek, mikor jönnek hozzánk vendégségbe.
Köszönöm:-)))

beedee írta...

Hűűű... nyammm... hétvégén kipróbálom!!!